Slowjuicers
Een slowjuicer past kneuzende, malende en persende handelingen toe op de groenten en het fruit, waardoor enzymen en voedingsstoffen beter behouden blijven. Het is vergelijkbaar met het koud persen van olijfolie of het kauwen door een gebit. Het resultaat is ‘levend sap’: groente- of vruchtensap dat bol staat van essentiële voedingsstoffen en levende enzymen. Met een slowjuicer perst u sap van een onvergelijkbare kwaliteit. De hoge opbrengst betekent niet alleen meer sap dan met bijvoorbeeld een sapcentrifuge, maar ook behoud van meer voedingsstoffen en enzymen. Een slowjuicer kan zowel harde als zachte groente en fruitsoorten persen, en scheidt het pulp volledig van het sap. U maakt dus gemakkelijk supergezond wortel- of komkommersap.
Omdat een slowjuicer veel efficiënter is dan een sapcentrifuge, is het apparaat zeer economisch in het gebruik en genereert het een minimale hoeveelheid afval. U heeft zo niet alleen minder groenten en fruit nodig om een glas sap te verkrijgen, maar het apparaat verbruikt ook minder energie.

Een traditionele sapcentrifuge maakt gebruik van een scherpe rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait (tot wel 20.000 toeren per minuut). Hierbij mengt zich zuurstof in het sap, waardoor dit al binnen enkele minuten begint te oxideren. U herkent dit proces aan de verkleuring en het scheiden van vaste en vloeibare delen in het sap.
Een slowjuicer is dankzij de langzame, kneuzende persing de enige sapmachine die tarwegrassap kan maken. Sapcentrifuges en blenders vermalen het gras tot kleine, onverteerbare deeltjes. Met een slowjuicer bereidt u 100% pulpvrij tarwegrassap. Ook andere bladgroenten en kruiden, zoals spinazie, sla of munt, zijn uitsluitend te persen met een slowjuicer.
U kunt niet alleen groenten en fruit persen met een slowjuicer. Het is ook mogelijk om pasta te maken, kruiden en noten te malen en babyvoeding te pureren.

Maak jouw eigen website met JouwWeb