Urban Farming
Van hoge gebouwen die tot aan de wolken reiken staan we niet meer te kijken, maar wie had ooit gedacht dat ook tuinen de lucht in zouden gaan? Voor een beetje groen hoeven we (in de toekomst) niet meer de stad uit, want met urban farming worden daken, muren en leegstaande panden gebruikt als landbouwgrond.

Onderzoek van Unicef laat zien dat in 2050 bijna 92% van de Nederlandse bevolking in stedelijke gebieden woont. Dat zijn aardig wat monden die gevoed moeten worden, maar door de verstedelijking ontstaat er ook een tekort aan landbouwgrond en zal het platteland dus niet meer kunnen voldoen aan de enorme voedselvraag. En daar komt urban farming om de hoek kijken!
Bij urban farming wordt voedsel gekweekt op plekken waar je dit in eerste instantie niet zou verwachten. Parkeerplaatsen, parken, speeltuinen en leegstaande kantoorpanden lenen zich perfect voor stadslandbouw. Niet alleen zorgen alle nieuwe (moes)tuinen voor een gezondere en fijnere leefomgeving in de stad, groenten en fruit worden door de lokale productie ook veel betaalbaarder. En natuurlijk heeft urban farming een duurzaam tintje waar wij blij van worden:De lokale productie leidt tot minder CO2 uitstoot
- Afval hoeft niet te worden afgevoerd maar kan worden hergebruikt als compost
- Lagere transportkosten
- Een stadstuin is een prettige, ontspannen vrijetijdsbesteding waarvoor je niet de auto hoeft te gebruiken

Maak jouw eigen website met JouwWeb